Surówka z kalarepy z dodatkiem koperku
Brak pomysłu na surówkę? Surówka z chrupiącej i soczystej kalarepy będzie świetną odmianą, z dodatkiem koperku tworzy pyszny dodatek do prostego obiadu. Nie ma potrzeby używania soli ani pieprzu. Jedynie co potrzebujemy to 3 składniki i gotowe. :)
Koniecznie spróbujcie.
Przepis: (dla 4 osób)
Składniki:
2 kalarepy
pęczek świeżego koperku
2 łyżki gęstej śmietany.
Wykonanie:
1. Kalarepę obieramy ze skórki, myjemy i ścieramy na tarce do warzyw na dużych oczkach.
2. Koperek myjemy i siekamy. Dodajemy do kalarepy.
3. Dodajemy 2 łyżki gęstej śmietany. Całość ze sobą łączymy.
Surówka gotowa :)
Pozdrawiam
Komentarze
Prześlij komentarz
Zapraszam do komentowania moich postów