Przejdź do głównej zawartości

Posty

Potrawka z zielonej soczewicy

Potrawka z zielonej soczewicy z marchewką Rozgrzewająca potrawka zdrowa i pożywna. Można jeść ją z ziemniaczkami, kaszami, ryżem czy też z makaronem, ale również z samym chlebem.  Czasem wystarczy na prawdę tylko parę składników, żeby zjeść coś sycącego.  Zapraszam do zapoznania się z przepisem.  Pozdrawiam

Zapiekane ziemniaki z warzywami

Ziemniaki i warzywa z piekarnika  Kolorowe i smaczne danie, nie wymagające wielu składników a warzyw można użyć mniej lub więcej można je zastąpić również innymi. Zachęcam do improwizowania w kuchni i bawienia się smakami. Zobaczycie, że będziecie zadowoleni z efektów. 

Kalafior

Kalafior - właściwości odżywcze

Roladki makaronowe z farszem

Roladki makaronowe ze szpinakiem i serem feta Bardzo lubię szpinak, lubię też makaron, ale żeby nie było nudnie na talerzu, postanowiłam, że zrobię oto takie roladki z makaronu lasagne. Pięknie się prezentują a jeszcze lepiej smakują. Polecam 

Kalafior z masłem i bułką tartą

Gotowany kalafior z masłem i bułką tartą Ostatnio naszła mnie ochota na kalafior polany bułką tartą z masełkiem.  Przepis prosty a kalafior jest świetnym dodatkiem do obiadu i na pewno wzbogaca nasze talerze o więcej smaków.  Jednak nie jestem fanką rozgotowanego kalafiora dlatego gotowałam go krótko, aby był al'dente. 

Placuszki z cukinii

Placki z cukinii z serem feta Wcześniej już pisałam, że cukinię lubię w każdej postaci, tym razem postanowiłam zrobić placuszki. Bardzo dobre, chrupiące i nawet mój mąż nie przepadający za cukinią zajadał się nimi. :)