Przejdź do głównej zawartości

Posty

Koktajl jabłko - marchew

Gęsty koktajl z jabłkiem i marchewką z nutą cynamonu i wanilii Zdrowe pyszne i pożywne sobotnie śniadanko. :) Smaki wspaniale się komponowały.  Moim zamiarem było uzyskanie gęstej formy, oczywiście jeśli chcecie rzadszy dodajcie więcej bazy do koktajlu, w moim przypadku było to mleko sojowe.  Serdecznie polecam  Zapraszam do przepisu...

Pasta z awokado - moja wersja guacamole

Pasta z awokado Moje domowe guacamole- ja na to po prostu mówię pasta z awokado. Jedni jedzą to z nachos, w moim domu podajemy na chrupiącym pieczywie.  Zdrowe pożywne śniadanko pełne witamin to dla mnie priorytet aby nabrać energii na cały dzień.  Awokado jest wysokokalorycznym owocem, ale tak zdrowym kaloriom nie sposób odmówić.  Dodatki które użyłam dodają jeszcze więcej smaku, a przede wszystkim całość tworzy prawdziwą bombę witaminową.  W końcu trzeba dbać o zdrowie swoje i najbliższych... :) Drodzy czytelnicy specjalna promocja dla was od  #Ambition 10% rabatu na produkty  marki #Ambition w   skelpie Dajar  podając hasło: ZDROWE - GOTOWANIE.  Myślę, że warto skorzystać.  Zapraszam do zapoznania się z przepisem. 

chipsy ze skórki jabłka

Chipsy ze skórek jabłka w cukrze i cynamonie Po raz kolejny miałam do wykorzystania troszkę skórek,  jabłka wykorzystałam do zrobienia  babeczek z jabłkami . Ostatnio ze skórek zrobiłam  herbatkę jabłkową , tym razem postanowiłam spróbować z nich chipsy. Wyszły na prawdę smaczne i znakomicie nadawały się jako lekka przekąska. 

kruche babeczki z jabłkami

Delikatne, kruche babeczki z jabłkami Jabłuszka bardzo lubię a desery przygotowane z ich dodatkiem uwielbiam robić. Zapach jabłek z cynamonem unoszących się w domu kojarzy mi się z takim ciepłem i miłą atmosferą.  Te babeczki były robione spontanicznie, bo po prostu naszła mnie ochota na coś dobrego, i żeby zrobić przyjemność mężowi. :) Przepis prosty a jaki efektowny. :) Zapraszam...

Wegańskie kotlety z ugotowanych warzyw na zupę

Kotlety warzywne Ostatnio robiłam  Zupę szczawiową  i zostało mi trochę warzyw, a że nie lubię wyrzucać jedzenia postanowiłam, że wykorzystam te warzywa na zrobienie smacznych kotletów. Oczywiście jeśli macie ochotę na takie warzywne kotlety a nie macie w planie gotowania zupy, to można warzywa specjalnie ugotować.  Przepis jest bardzo prosty, ja do warzyw dodałam parę dodatków, ale i bez nich można zrobić kotlety dodając samych przypraw.  Tak na prawdę można kombinować ze smakami i dodatkami. A uwierzcie kotleciki na pewno wam zasmakują. Dzisiaj w wersji wegańskiej.  Zobaczcie koniecznie przepis.